selfies / shopping / veg-recept

Sitter i sängen halvt påklädd och käkar gröt. Banangröt dessutom som är babe. Gjort på fiber havregryn, havremjölk, banan och jordnötssmör med äpple ovanpå, helt amazing träningsmat! Jag och syster min ska nämligen snart dra till gymmet för ett cyklingpass och efter det ett core-pass, det blir skönt. Ofta händer det mig på gymmet att jag tappar motivationen och det känns som inget riktigt händer när jag går från maskin till maskin och det är det som är så skönt med pass, för då gör man sitt bästa och alla runt om en gör det också! Man blir peppad av varandra.
 
Drog in till stan en snabbis lite tidigare idag och köpte två simpla tröjor och en bikiniunderdel till italien då jag bara har en och det är ju bra att ha två i alla fall!
 
 
Måste även berätta att jag lagade en underdunderbar middag igår! Kändes bra att slänga ihop något som var gott och lite genomtänkt än att bara ta lite olika grönsaker typ som jag annars brukar göra. Här får ni ett snabbt litet recept på the awesomeness.

Vegan amazingness
1 sötpotatis
1 paket kikärtor (sen använder man så mycket man vill)
1 tomat
1/2 gul lök men kan rekomendera att ha mer!
ca 4 dl fryst spenat (såklart går det att använda färsk spenat och det är nog att rekomendera, jag vet faktiskt inte riktigt hur mycket jag använde så jag gissar bara, men det ska i alla fall stekas och det blir mycket mindre i stekpannan för det sjunker liksom ihop)
 
1. Sätt ugnen på 200 C och skär upp potatisen i klyftor. Ha lite olivolja, salt och peppar på och när ugnen är varm låt potatisen stå inne i ca 30 min.
2. När hälften av tiden för potatisen har gått så rensa/skölj av kikärtorna och lägg i bunke. Krydda med salt, peppar, chili peppar, chili flakes, cayenne peppar, lite oregano och till sist en pressad vitlök. Låt stå en stund i bunken.
3. Fräs löken i mjölkfritt smör i stekpanna tills det känns bra. Den skall vara glansig och inte stel längre. Häll då i kikärtorna och stek på medelvärme. Tillägg tomaten strax efter och rör om på inte alltför hög värme.
4. Lägg spenaten i en stekpanna i olivolja eller mjölkfritt smör. När den är mosig och varm, krydda med salt, peppar och pressad vitlök.
5. När potatisen är klar, dela klyftorna i mindre bitar och lägg upp på tallrik tillsammans med allt annat. En simpel currysås på havre creme fraiche, curry och salt kan rekomenderas till!
 
 
 
Allt och inget, mat | | En kommentar |

pannakaksrecept / juicelicious

I förra veckan tog jag mig äntligen tiden att lära mig hur man sätter ihop och använder vår juicemaskin! Så värt att ha. Så enkelt, gott och mycket vitaminer och annat gosigt. Gjorde en fruktanvärt god juice på äpple, lime, gurka och spenat och den kan jag verkligen rekomendera! Även morot, äpple och lime makes an amazing juice!
 
 Vill även passa på att dela med mig av mitt favorit pannkaksrecept som ni kan se på bilden nedan! Fruktansvärt goda och receptet är helt veganskt och glutenfritt! Jag är inte glutenintolerant men min madre är och då har det blivit en vana för mig att göra glutenfria pannkakor. Anyways, here it is!
 

Vegan/glutenfria pannkakor
2 mosade bananer (1 banan funkar but I love them bananas)
2 dl valfri non-dairy mjölk (jag använder solhavre, mandelmjölk är annars supergott)
1 dl bovetemjöl
1/4 tapiokamjöl (det här är istället för gluten i vetemjöl dvs gör att smeten håller ihop bra men jag har i det nästan "bara för att" men jag är ganska säker på att bananen och bovetemjölet håller ihop smeten rätt bra bara i sig!)
1 dl mandelmjöl
1 tsk salt 
1/4 dl chiafrön (om man låter smeten stå ett tag så är även detta en bra ingrediens för att få smeten att hålla ihop bättre eftersom fröna sväller!)
 
tips: kardemumma och kanel i är fruktanvärt gott och ger en "julig" smak samt gör tsms med banan och mandelmjöl att pannkakorna blir relativt söta och inte kräver socker elr sylt på!
 
1. Mixa ihop alting i en bunke! Använd gärna stavmixer för det blir så mycket lättare att steka om smeten blir helt slät! Annars kan man mosa så gott det går.
2. Stek  på ganska hög värme i mjölkfritt smör eller kokosolja.
3. Toppa med bär/banan eller lönnsirap/agavesirap!
 
Jag har jobbat ganska mycket på det här med att försöka att inte fucka up pannkakor med att de inte håller ihop! Älskar t. ex att ha mandelmjöl i pannkakor för det ger sötma och är sjukt gott! Men mandelmjöl är ju basically bara riven mandel så den håller inte ihop en smet alls och man kan inte anväda endast mandelmjöl (in my experience) i ett recept utan måste komplettera med något annat mjöl.
Anywaay, hoppas ni prövar och tycker om :)
 
 
Allt och inget, mat | | Kommentera |

en helg i en regnig, svensk skärgård

Sitter i sängen med nytvättat hår och en kopp kaffe och tänkter att jag ska se ikapp några serier. Har haft en mysig helg på Blidö med Jakob som bestått av många bad i 13 gradit vatten, yttest lite sol, blåbärsplockande och blåbärspaj, alldeles för mycket mat och godis samt en del degande. Igårkväll tog vi oss ner på bryggan i spöregn och brutal vind för att ta oss ett kvällsdopp. Inte särskilt mysigt men det kändes som själen renades lite i alla fall haha. Ska laga nån slags vettig mat så småningom tänkte jag och sen lär jag sova tidigt ikväll. 
 
Livet är bra men jag blir lite trött på vädret. Det känns helt okej i alla fall för på onsdag lämnar jag och Jakob Sverige för tio dagar i soliga Italien.
 
 
Allt och inget | | Kommentera |
Upp