shock me like an electric eel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
favoriter för tillfället, vädret igår, min frukost(se bild), Italien resan i slutet av juli är bokad, ska på sushidejt med Jakob i stan snart, har sett klart oitnb och älskade slutet.
 
I helgen såg jag Insidious 3 på bio, den var läskig men halvbra som skräckfilm. Igår var jag ute i Stockholms skärgård hela dagen och lyckades bränna mig lite i ansiktet. 
 
Allt och inget | | Kommentera |

uppdatering

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag umgås med fina vänner, lagar trevlig mat och väntar på att det ska komma en solig dag. Är glad åt att de förenta staterna äntligen har givit lite mer frihet till folket genom att legalisera gay marriage.
 
Excitement at the moment
- italienresan är planerad
- får bestämma lite inredning på landet
- möjligt att jag kan få ett mer regelbundet jobb till hösten
 
Things I want to do
- vill verkligen verkligen bleka håret lite till och alternativt testa silvrigt 
- rensa ut garderoben då jag använder ca 1/5 av allt som finns i den
 
Allt och inget | | Kommentera |

glutenfri - vegansk smulpaj

Okej mina vänner. Nu har jag tjatat om ett tag att ni ska få receptet på denna glutenfria och veganska paj som jag gjort ganska många gånger de senaste veckorna så nu tänkte jag faktiskt dela med mig av det!
 
Botten
- 2,5 dl mandelmjöl
- ca 1 dl kokosmjöl
- 1/2 dl kokosolja
- ca 1 dl agavesirap eller lönnsirap (jag använde lönnsirap)
- 3 msk vatten
- 1/2 tsp bakpulver
 
Fyllning
Här går det förstår att använda det man mest tycker om! Orignalreceptet är med blåbär så det var mitt första försök och det var jättegott och tänkte pröva med äpple nån gång men favoriten just nu är med jordgubbar och rabarber!
- använd så mycket du känner för av bären/frukten (classic mig att alltid höfta). Till min senaste hade jag en hel rabarebr som man skalar och hackar och sen en "låda" jordgubbar liksom.
- ca 2 msk majsstärkelse
 
Topping
- 1,25 dl brunt rismjöl. Dock har jag inte haft det till mina pajer utan jag har improviserat lite och tog i stället teffmjöl som jag ansett funkat riktigt bra! Tog även lite tapioka mjöl(som ersätter glutenet) men inser att man behöver nog det egentligen inte eftersom det ändå ska lbi smuligt liksom. Det behöver ju inte hålla ihop.
- 3 msk kokosolja
- 1 tsp kanel
- 1 dl strösocker. (det här måttet använde jag i min första paj oh ansåg att det blev alldeles för sött så jag har nu använd mindre men det beror ju helt på en själv hur söt man vill ha den.)
 
How to do it
1. Sätt ugnen på 175 C och smörj en pajform (jag använde förstås mjölkfritt smör). Kör ner alla ingredienser till bottnen i en bunke och mosa ihop allt tills det är lite degigt liksom, sen är det bara att trycka ut i formen och lite upp på kanterna. Se till att det är jämnt i botten och inte för tjockt! (om du inte vill ha tjock botten förstås). Ställ åt sidan.
2. Mixa frukten med majsstärkelsen och sprid sedan ut i formen över pajbotten.
3. Mosa ihop alla ingredienser till toppingen tills det blir "smulvänligt" och smula över pajen. Sätt in i ugnen och låt stå i ca 30 min (jag hade 30 men kan originalreceptet sa 30-45 min).
Ät och njut! (dessa håller i ca 4-5 dagar  i kylen.)
 
 
 
 
 
 
mat | | Kommentera |
Upp