thoughts

Skummade nyss igenom en blogg där en tjej varit au pair i new york men åkte hem tidigt på grund av att hon och hennes värdföräldrar inte kom överens och då fick jag lite flashback till min dåliga tid med min första värdfamilj.
 
Usch. Alltså visst, the experience är jättunderbar, man upplever mycket och växer som person, det gjorde i alla fall jag men flera gånger har jag insett på riktigt att jag skulle nog inte klara av att gå igenom det igen. Det är nämligen skitjobbigt mentalt att vara utbytesstudent. Jag vet att jag inte är den enda som tycker det men det kanske även finns dom som bara tycker att ett utbytesår är en dans på rosor, men fyfan vad det var jobbigt alltså. Om jag skulle söka för att få bli au pair i ett år och det skulle skita sig skulle jag ha ett mental breakdown känns det som. Att inte komma överens med dom man bor med men samtidigt vara fast där och i ett slags underläge, då man bor i deras hus, är hemskt.
 
Tänker fortfarande på min dåliga tid med min värdfamilj ganska ofta och tänker på vad jag skulle gjort annorlunda om man kunde backa tiden. Jag skulle definitivt ha lyssnat på magkänslan och bytt familj redan i november. Tänk om hela mitt år kunde ha varit lika amazing som min sista månad? Det skulle vart underbart. Dock kan jag ju inte riktgit ångra för konflikten mellan mig och min värdmamma gjorde mig starkare och gjorde att jag blev lite mer vuxen.
 
 
Allt och inget | | Kommentera |

29 augusti 2015

Hej alla fina!
Sitter och slötittar på Modern family som vanligt och drömmer mig bort på några au pair bloggar. Som det ser ut nu kan jag verkligen inte vänta på att få ta studenten och få göra vad jag vill efter det. Jag vill resa. Det är det enda jag vet just nu. Tänker att au pair vore roligt eftersom man får uppleva landet och man får växa lite i och med att man tar hand om barn, men och andra sidan så kanske man känner sig lite för begränsad eftersom man just är där för att ta hand om barnen och då kanske inte får hela experiencen av landet. Har ändå tänkt ett tag på att Australien skulle vara svincoolt och det skulle vara underbart att få åka dit och jobba i ett år samtidigt som man får uppleva austalien. MEN, jag vill så himla gärna bo i New York men det är så svårt att få tillåtelse så då är au pair ett bra altenativ för då är det inget krångel med visum och så, om man faktiskt har en excuse för att bo där.  Men wow, är verkligen så sugen på livet just nu. Synd bara att trean är som ett gupp i vägen bara, men oh well, det lär gå fortare än man tror. 
 
Idag gör jag absolut ingenting, men det gör ingenting. Föräldrarna och katterna är på landet så jag är helt ensam hemma och kan höra popaganda festivalen från vardagsrummet. Ikväll ska jag jobba och det känns bra. 
 
I veckan börjar min första vanliga skolvecka. Det vill säga att alla tillvalslektioner börjar så jag kommer ha min första engelska 7 lektion och också piano. Nervös för engelskan eftersom jag verkligen vill ha ett A i den klassen och vi har en lärare som jag inte vet vem det är och det känns lite osäkert. Hoppas bara jag kan stick to my pianolessons i år. Har en bättre lärare i år dock tror jag så det blir nog bra. 
 
selfies och mat, my specialties
 
Allt och inget | | Kommentera |

things I do when feeling down / tips

- när jag känner att jag har ungefär hela världen på mina axlar eller är nere på annat vis så brukar jag tycka om att gå ut och kolla på himlen, helst om det är några slags moln. Eftersom om jag stirrar på molnen, och ser dom röra sig så inser jag hur stor världen och universum är och hur litet och onödigt mitt problem är som jag förmodligen ältar just då. Det får mig att känna ett lugn på något vis.
 
- något som alltid kan få mig att känna mig bättre är att a) kolla på modern family eller glee b) kolla på clueless/10 things I hate about you eller att c) kolla på Clara Henry på youtube
 
- skriva listor. det kan alltid få mig att känna mig bättre och jag har faktiskt ingen aning om varför. Men jag har alltid gillat listor. Matlistor, att-göra-listor, shoppinglistor, saker-jag-vill-ha-men-egentligen-inte-behöver-listor, saker-jag-behöver-listor, places-I-want-to-go-listor och så vidare.
 
Ett tips jag vill dela med mig av när man har mycket att göra är att skriva en lista, såklart. Men alltså, om man har typ tre uppsatser och ett prov att plugga till så skriver en upp alla dem på listan men en ska också skriva upp alla mindre saker som inte är helt nödvändiga att skriva ner. Typ "bädda sängen", "gå en promenad" eller "öva glosor" (eftersom öva glosor går ofta fortare än att plugga till ett prov tycker jag i alla fall). För när en också har skrivit upp en massa mindre punkter på listan så får man kryssa av dem först och ganska snabbtoch då lurar man hjärnan i att man har varit extremt produktiv och kan då finna lite lugn i det och bli mindre stressad. Så brukar i alla fall jag känna så hoppas att nån kan finna användning av det tipset :)
 
 
 
 
 
Allt och inget | | Kommentera |
Upp